пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Леся Українка – поетична квітка України




25 лютого в Україні відзначається 148-річниця від дня народження Лесі Українки - видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча.

Народилась у  1871 році у місті Звягель (тепер - місто Новоград-Волинський Житомирської області) Лариса Петрівна Косач - майбутня Леся Українка, культова українська письменниця, перекладач і культурна діячка. Багато її творів визнані шедеврами світової літератури, а в українську вони принесли нові мотиви і мандрівні сюжети з інших культур. Леся Українка писала у жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики. Її твори надихають, додають сил та впевненості.Також працювала в ділянці фольклористики і брала активну участь в українському національному русі.
У нашій бібліотеці  організовано книжкову виставку «Леся Українка – поетична квітка України», де представлена література про життя і творчість видатної жінки України, а також її твори. Видання книжкової виставки ознайомлять читачів з життєвим шляхом видатної діячки - Лесі Українки.



Пропонуємо звернути увагу на добре відомі в усьому світі твори письменниці: «Горить моє серце», «Лісова пісня», «Сім струн» та інші. ЇЇ лірика сповнена глибокої пристрасті, ніжної душевності, щирої любові до рідної землі. Творчість письменниці для кожного покоління відкривається новими духовними скарбами, живе у віках, даруючи людям мудрість, мужність і красу.  "Поетичне слово Лесі Українки - це найгостріша зброя в боротьбі за визволення нашого народу, а рівночасно, це немов євшан-зілля, що чарує своєю красою і особливим ароматом рідної України, що будять у нас найкращі почуття щирої любові до свого народу і до рідної землі".





Немає коментарів:

Дописати коментар