четвер, 28 березня 2019 р.

Великий українець Микола Гоголь



1 квітня вся українська спільнота святкує 210-ту річницю від дня народження Миколи Васильовича Гоголя.  Микола Гоголь став першим українським письменником, визнаним авторитетом і класиком російської літератури, що подарував світу такі безсмертні твори,  які перевидаються в багатьох країнах світу, за ними знімають кінофільми і ставлять спектаклі в десятках країн світу і донині, через 170 років після смерті письменника.
 Ніхто до і після Миколи Гоголя російською мовою так широко, психологічно переконливо, яскраво і захоплююче не висвітлював українське життя, українські звичаї та вірування, знайомлячи з ними сотні мільйонів читачів по всьому світу, і змусив полюбити: український народ, українську мову, звичаї, традиції, українські вольності, самовідданість і безстрашність запоріжських козаків. Твори Миколи Васильовича Гоголя є важливим джерелом української етнографії для вивчення життя і побуту українців у першій половині XIX століття. Незважаючи на те що Петербург був однією з ключових тем у творчості великого письменника, перше місце в ньому було відведено українській дійсністі, традиціям, звичаям, фольклору, історії.                                                             
В нашій бібліотеці  до 210 річниці від дня народження Миколи Гоголя влаштовано тематичну поличку "Мереживо загадкової прози  Миколи Гоголя" за допомогою якої користуачі зможуть познайомитися з літературною творчістю письменника. Тут також представлена література про життя і творчість Миколи Васильовича Гоголя, письменника, що належить до найбільш оригінальних майстрів слова всіх часів і його ім'я ставиться поруч із іменами Шекспіра, Сервантеса, Данте.
Письменник залишив у спадок рідному народові неоціненний доробок з повістей і романів, драматургії та публіцистики. Такі твори, як „Тарас Бульба", „Мертві душі", „Вечори на хуторі біля Диканьки", „Ревізор", „Вій" „Одруження", „Записки божевільного", можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень світової літератури. Щоб ближче познайомитися з творчістю Миколи Гоголя запрошуємо відвідати нашу книгозбірню.



Немає коментарів:

Дописати коментар