понеділок, 1 грудня 2014 р.

Голодомор 1932-1933 рр.

Голодомор 1932 – 1933 років знищено майже 10 мільйонів українців, з них майже половина – діти. За кількістю населення – це ціла європейська держава. Знищено за те, що вони мирно жили, ростили хліб і своє майбутнє на щедрій, дарованій Богом землі. Кожен на свою Гологофу йшов своєю хресною дорогою. Таке не підлягає забуттю в пам’яті поколінь сущих і прийдешніх.

Мало знайдеться у непростій історії України таких жахливих трагедій, як Голодомор 1932-1933 – го років. На своєму історичному шляху український народ зазнав чимало трагічних випробувань, однак все, що випало на його долю у той нібито мирний час, затьмарило своєю жахливістю навіть воєнні лихоліття.

Кров мільйонів загиблих співвітчизників стукає в наші серця. І ми зобов’язані зробити все, аби пам'ять про них завжди була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь. Ми закликаємо вас згадати у ваших молитвах всіх тих, хто страждав та помер під час Великого Голодомору.

Зайдімо в храм, запалімо свічку пам’яті невинно убієнним , станьмо на коліна, схилімо голову перед образом Всевишнього і помолімось за спокій тих ,хто пройшов через земні пекельні муки.

Година пам’яті «Запалимо свічки» - була проведена працівниками селищної ради, працівниками будинку культури, дорослої бібліотеки біля меморіального пам’ятнику у смт. Заболотті. Священники храму Воздвиження Животворящого Хреста Господнього В’ячеслав Симонович та Василь Симонович - відслужили панахиду, ведучі Ілона Головій та Катерина Коцюба розповіли про трагічні події українського народу у період 1932 – 1933 років.

Боже Єдиний! Допоможи нарешті багатостраждальному народу здобути достойне життя , позбутись сівачів зла і розбрату, засій нам розум зернами єдності і віри! Не посилай на нас більше ніколи чорні хмари горя і страждань!


Бібліотекар смт. Заболоття К. Коцюба

Немає коментарів:

Дописати коментар