пʼятницю, 23 серпня 2019 р.

«І є держава Україна і є її невтрачений народ».


  

День Незалежності України - важливий день для кожного українця, для тих, хто вважає себе патріотом України, стоїть на захисті українських кордонів, вболіває за Батьківщину та примножує її здобутки відданою працею.  Ухвалення 24 серпня 1991 року Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України припинило існування Української Радянської Соціалістичної Республіки і проголосило появу незалежної демократичної держави – Україна.


Напередодні 28-ї річниці незалежності України та з нагоди Дня Державного Прапора України у фойє будинку культури було організовано книжково-ілюстративну виставку «І є держава Україна і є її невтрачений народ».
Тут представлено літературу з історії України, про легендарні постаті країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, права та обов’язки людини в Україні, а також духовну велич держави. Мета цієї виставки – донести до читача цікаву і різноманітну інформацію про минуле і сучасне України, сприяти підтримці патріотичного духу і національної свідомості. Також експозиція знайомить з історією появи Українського національного Прапора та його використання в Україні в різні історичні періоди. Наш державний Прапор оточений багатовіковою славою, він вінчав великі перемоги, найважливіші події в житті країни.
Всі, хто завітає до бібліотеки, матимуть можливість ознайомитись з літературою, яка широко висвітлює історію України на всіх етапах її розвитку, відображає процеси становлення української державності. Запрошуємо на свято, що передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу. Це - особливий день для кожного з нас – і для дорослих, і для юних громадян, тож давайте привітаємо рідну Україну зі святом.



Немає коментарів:

Дописати коментар