вівторок, 9 березня 2021 р.

СПІВЕЦЬ НАРОДНОЇ ДОЛІ


Мабуть, нема в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Григоровича Шевченка. Ким для нас, українців, є Тарас Шевченко? Пророком, генієм, будителем народу, національним борцем! З вражаючою силою Шевченкові рядки долають часову відстань.

Він вчить нас своєю поезією найвищих цінностей: гідності, національному духу, національній самосвідомості.  Україна для Шевченка була тією музою, що надихала його до творчості. Перші березневі дні  пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України. Для кожного українця Кобзар означає так багато, що складається враження, він невичерпний і нескінченний. Гортаючи сторінки творчості генія, ми усвідомлюємо, що Шевченко це більше, як митець. Ця людина давно стала символом, знаком, легендою. Його творчість - не просто поетичні рядки, а філософія і мудрість. Публічна бібліотека представляє книжкову виставку  "Шевченкові слова святі, як та молитва", де представлена 
літературна спадщина Великого Кобзаря, життєвий і творчий шлях митця. Нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане Заповітом для всіх нас: берегти мову, народні звичаї, пісні,з основною метою - пронести все це через віки. А вогонь його душі нехай запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар