середу, 29 січня 2014 р.

День Соборності України

22.01.14 День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві.

Цій даті судилося навічно вкарбуватись в історію України величним національним святом – Днем Соборності. Саме того зимового дня в Києві під перегук дзвонів Святої Софії було ухвалено рішення про об’єднання двох, розділених історичною прірвою гілок українського народу. В Універсалі Директорії УНР наголошувалося «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка.»

Соборність – це одна із найзаповітніших мрій багатьох поколінь жителів України, незалежно від національності. У цей день ми в пошані низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих патріотів, котрі століттями добивалися об’єднання усіх територій України в єдину незалежну Державу.

Нашим сучасникам пощастило мати таку Державу. До цієї дати у нашій бібліотеці організована викладка літератури «Україно, мій духмяний цвіте, йдеш до волі через терни стільки літ, » а також провели інтернет – мандрівку «Крокуючи історією». Тож вітаємо всіх з цим величним святом.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар