четвер, 17 січня 2019 р.

Соборна мати-Україна: одна на всіх як оберіг



День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
У розмаї жовто-синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України. І нагадали цим про те, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
Дала нам розуміння того, що ми маємо бути свідомі, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти великої мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. І завжди пам'ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності. День Соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави.
Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна, земля, дорога та мила серцю кожного із нас. До цієї знаменної дати в нашій бібліотеці оформлено викладку літератури вистаку-подію "Соборна мати-Україна: одна на всіх як оберіг".
 Основною метою оформлення даної викладки було донести до користувачів бібліотеки, що в історії України є такий день, як день з’єднання країни воєдино. Хто не знав, той дізнався, хто не пам’ятав, той згадає. Адже кожен громадянин своєї країни повинен знати її минуле. Читачі мали змогу переглянути і книги, і статті з газет. В книгах розміщені статті, що описують події того дня, газетні статті розповідають про святкування та відзначення Великого Дня в різні роки і в різних містах. Також тут представлені видання, що ілюструють історичний шлях України до єднання, розповідають про видатних діячів національно-визвольного руху, їхній внесок у становлення національної ідеї.Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Немає коментарів:

Дописати коментар