пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

«Патріотизм – код нації!»




14 жовтня Україна відзначає триєдине свято - свято Покрови, День українського козацтва і День захисника України. З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу згідно з Указом Президента України щорічно 14 жовтня відзначається День захисника України.
Цей день став святковим для сучасних воїнів та суспільства в цілому. Адже  14 жовтня —  велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, здавна відомої  духовної  заступниці українського козацтва, представники якого уособлюють в собі патріотизм та відвагу, виступаючи захисниками рідного краю. На Покрову слід вшановувати пам’ять всіх, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога. Свято символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.  Це - одне з найбільших державних свят. Свято нескорених. Бо попри всі негаразди дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Сила дня захисника України в тому, аби цей день став святом нескорених для кожного. Наша бібліотека  з нагоди свята підготувала книжкову виставку «Патріотизм – код нації!».

 В експозиції виставки представлено книги про вшанування бойового подвигу, звитяги, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу; посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі; популяризації серед української молоді військової справи та здорового способу життя. Книжкова виставка присвячена всім, хто відстоює незалежність і територіальну цілісність країни, боронить мирне життя українського народу.




Немає коментарів:

Дописати коментар