четвер, 7 листопада 2019 р.

З Днем Української писемності та мови




"Найбільше і найдорожче добро кожного народу -  це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття".
Панас Мирний
Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.
9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України Леоніда Кучми з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.
Також, цього ж дня православна церква вшановує пам’ять святого Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником видатних творців слов’янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови. Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.
Напередодні дня Української писемності та мови у нашій бібліотеці організовано книжкову виставку "Слово наше рідне - слово українське". Виставка допоможе  здійснити літературну подорож "Стежками української писемності". Читачі познайомляться з історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками - словниками. А найменших читачів приваблять новенькі книжечки українських дитячих письменників.
Людина може володіти багатьма мовами, але найкраще, найдосконаліше повинна знати рідну мову. Адже рідна мова – цей той чарівний інструмент, на звуки якого відгукуються найтонші та найніжніші струни людської душі.



Немає коментарів:

Дописати коментар