понеділок, 25 листопада 2013 р.

День пам’яті «Велич народного подвигу»



Кривавим сном одкорчилась війна,
Літа зарубцювали давні рани…
Під кулями ворожими сповна
За тишу заплатили ветерани.
В атаку йшли не ради нагород,
Поранені страждали в медсанбатах…
За цвіт життя завдячує народ
Полегшим і посивілим солдатам.
День Перемоги… Ріка часу біжить невгамовно. Ось уже  68 років відділяють нас від вогняних днів і ночей Великої Вітчизняної. Це так далеко від нашого покоління і так близько для тих кому нині за 60. І досі не вгамувався біль в серці старенької матері, син якої не вернувся. Не перестає щеміти серце солдатської вдови, коли вона на самоті перечитує пожовклі від часу останні листи коханого. Пам'ять стукає у наші серця. Вона озивається старими ранами у колишніх фронтовиків, виблискує ранньою сивиною у солдатських вдів і матерів, тогочасною зрілістю дітей.
Дорогою ціною заплатив український народ за своє визволення у найстрашнішій за всю світову історію війни 1941 – 1945 рр. Наслідком кривавої війни стали мільйони вдів, яких у народі називають журавками. Сьогодні, у 68-у річницю героїчного подвигу, обов’язок нинішніх поколінь, наш із вами обов’язок – бути гідними продовжувачами справи переможців.
Традиційні урочистості в селищі розпочалися Днем пам’яті «Велич народного подвигу».
Перед громадою виступив селищний голова Головій В.П., який сказав, що 9 травня стало для нас днем світлої радості, символом національної гідності, вшанувати і пам’ятати якою ціною завойовано мир, чому нам пощастило народитись вільними людьми, кому ми повинні дякувати за це…
Ведуча – художній керівник Будинку культури  Головій І.В. до слова запросила голову районної ради Миколу Макарука, який сердечно привітав ветеранів. Мітинг проводив головний лікар, Заболоттівської лікарні №2  Свіржевський В.Г. На українському рушнику було внесено Книгу  пам’яті, слово для зачитання загиблих смертю хоробрих односельчан було надано вчителю Заболоттівської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступеня Шопук Н.М.
Усіх, хто, захищаючи рідну країну, домівку, поклав на вівтар Перемоги життя, вшанували хвилиною мовчання. До підніжжя пам’ятника лягли полум’яні весняні квіти і траурна гірлянда. Після закінчення мітингу тематична концертна програма.

Хай в домі вашім завжди буде світло,
Хай люди вам всміхаються привітно,
 Нехай земля квітчає для вас шлях.
Здоров’я Вам, надії і любові.

Немає коментарів:

Дописати коментар